Nyheder

Thumb nemgen

Nemgeneralforsamling.dk

Vi er glade for at kunne lancere vores løsning til afholdelse af digitale generalforsamlinger og møder til alle lokale foreninger, boligafdelinger, lokalråd m.fl. i det lokaldemokratiske Danmark. Besøg vores nye hjemmeside:

Publiceret d. 2 maj 2018
Thumb sk rmbillede 2018 04 21 kl. 20.08.07

Nyt Netværk: Nye veje i hverdagsdemokratiet

Assembly Voting og Resonans har startet et netværk, der skal arbejde for at få mere dialog og deltagelse ind i hverdagen på arbejdspladser, i boligområder, foreninger og lokalsamfund og dermed skabe styrke hverdagsdemokratiet.

Publiceret d. 20 april 2018
Thumb as

Java Spring udvikler

Java Spring udvikler til vækstvirksomhed med SAAS løsninger til demokratisk infrastruktur for danske og internationale kunder.

Publiceret d. 21 marts 2018
Thumb 20 mio

Assembly Voting passerer 20 mio. vælgere

Ved udgangen af 2017 har Assembly Voting passeret en ny milepæl i antallet af vælgere: 20 mio. vælgere har nu været igennem vores digitale valgsystemer, ligesom vi har foretaget mere end 20.000 kandidatvalideringer til politiske poster i foreninger, råd og organisationer.

Publiceret d. 4 januar 2018
Thumb  ldrera dsvalg dk

Digitale Ældrerådsvalg

Det er sæson for Ældrerådsvalg rundt omkring i de danske kommuner. I år har langt flere kommuner end tidligere valgt at digitalisere opstillingsprocessen og stemmeafgivelsen. Ikke mindst i erkendelse af, at mange ældre medborgere (+60 år) er ganske fortrolige med digital deltagelse.

Publiceret d. 23 oktober 2017
Thumb booth dk

Prækvalificeret til bud på Danmarks nye nationale valgsystem

Danmark skal have et nyt nationalt valgsystem til afholdelse af Folketingsvalg, Kommunal- og Regionsrådsvalg, EU Parlamentsvalg og folkeafstemninger.

Publiceret d. 31 august 2017
Thumb assembly voting logo5

2 nye kollegaer i Assembly Voting

For at mødekomme den stigende internationale efterspørgsel på Assembly Votings produkter ansætter vi 2 nye kollegaer. Det er ikke en nem opgave at finde ”valgerfarende” medarbejdere, og derfor er vi meget glade for at byde velkommen til:

Publiceret d. 4 august 2017
Thumb ambassadebillede

Digitale valg i engelske fagforeninger? Danske erfaringer indgår i overvejelserne fra regeringsnedsat undersøgelsesgruppe

Erfaringer fra mere end 300 afholdte OK-afstemninger blev vel modtaget af den regeringsnedsatte gruppe, der skal komme med anbefalinger til fremtidens valg i engelske faglige foreninger og organisationer.

Publiceret d. 3 juli 2017
Thumb newsdk

Privacy, privacy, privacy

Den 25. maj 2018 træder den nye Persondataforordning i kraft. Ordningen har til formål at beskytte persondata fra utilsigtet og tilsigtet misbrug, gennem skærpede krav til systemer og praktisk håndtering af data i offentlige institutioner, virksomheder og foreninger.

Publiceret d. 14 juni 2017
Thumb folkekirken2

Danmarks første digitale bispevalg

Assembly Voting har på vegne af Kirkeministeriet gennemført Danmarks første digitale bispevalg, hvor kandidater til bispeembedet i Lolland-Falsters Stift har været til afstemning blandt stiftets præster og menighedsråd.

Publiceret d. 17 maj 2017
Thumb okmaerketransparent png

OK17: Medlemsdemokratiet er blevet digitalt

Med en stemmeprocent på 51,8 er den netop overståede overenskomstafstemning (OK17) først og fremmest en sejr for medlemsdemokratiet. Efter flere år med markant tilbagegang, markerede dette års OK17 nemlig et historisk vendepunkt, og det skyldes især, at mange faglige foreninger valgte at gå nye digitale veje i kommunikationen med vælgerne, der består af mere end en halv million danske lønmodtagere.

Publiceret d. 21 april 2017
Thumb sk rmbillede 2017 03 03 kl. 14.18.59

NemID og automatiseret adresseopslag i Danmarks største digitale valghandling

HOFORs valg af forbrugerrepræsentanter er Danmarks største digitale valghandling med mere end 750.000 vælgere. Som de første i Danmark benyttede HOFOR et nyudviklet og let administrerbart system til validering af kandidatur og stemmeret via NemID og automatisk adresse-opslag.   

Publiceret d. 3 marts 2017
Thumb sk rmbillede 2017 02 09 kl. 21.37.56

Svensk parti med dansk digital valgløsning

Det svenske rigsdagsparti Liberalerna har valgt Assembly Voting til at levere en komplet digital infrastruktur til gennemførelse af alle partiets kandidatopstillinger og mere end 300 årlige valg blandt partiets medlemmer. Liberalerna har fået en selvbetjeningsløsning, hvor lokale valgadministratorer selv håndterer alle dele af processen med kandidatopstilling og efterfølgende valghandling. 

Publiceret d. 9 februar 2017
Thumb uk

Ny stor aftale: Assembly Voting i Storbritannien

Assembly Voting har indgået en aftale med en af Englands største valgvirksomheder UK Engage om levering af digitale valgløsninger til det britiske valgmarked. 

Publiceret d. 4 januar 2017
Thumb fsb

4 gange så mange deltagere ved digitalt beboerdemokrati

Assembly Voting har i samarbejde med boligorganisationen fsb gennemført Danmarks første 100 % digitale afdelingsmøde i den nyoprettet boligafdeling Øselgården på Amager. 

Publiceret d. 19 december 2016
Thumb tryghedsgruppen

Valg i TryghedsGruppen

Assembly Voting har indgået en aftale med TryghedsGruppen om afholdelse af valg til repræsentantskabet i Region Syddanmark. Valget afholdes fra d. 23. januar til 10. februar 2017.

Publiceret d. 9 december 2016
Thumb sk rmbillede 2016 11 10 kl. 13.55.09

47% flere digitale stemmer ved Ældrerådsvalg i Københavns Kommune

Københavns Kommune har for anden gang afholdt Ældrerådsvalg for kommunens 85.000 ældre medborgere (+60 år) med en hybridvalgsløsning, hvor vælgerne selv kan bestemme om de vil stemme via postale stemmesedler eller via elektronisk valgkort i E-boks med brug af NemID. Den samlede løsning er udviklet af Assembly Voting, og indeholder både et opstilling- og præsentationsmodul til kandidater og et valgsystem til gennemførelsen af hybridvalget.

Publiceret d. 10 november 2016
Thumb map of scandinavia

Eksport af dansk digitalt foreningsdemokrati

Skandinaviske vælgere i lokalsamfund og foreninger anvender i stigende grad Assembly Votings valgløsninger til udøvelse af deres demokratiske ret.

Publiceret d. 1 september 2016
Thumb beboerdemokrati nyheder

Digitale afdelingsmøder

En ny bekendtgørelse fra Boligministeriet giver landets 8000 almene boligafdelinger mulighed for at gennemføre de lovpligtige afdelingsmøder ved hjælp af digitale værktøjer.

Publiceret d. 17 august 2016
Thumb assembly voting logo3

2 nye medarbejdere søges

Vi har fået travlt, og mangler nogle nye kollegaer til at hjælpe os med at få vores demokratiløsninger ud i verden.

Publiceret d. 15 juni 2016
Thumb ida   valglogo

Repræsentantskabsvalg for 100.000 ingeniører

Assembly Voting har leveret kandidatopstillingsmodul og valgsystem til det igangværende Repræsentantskabsvalg 2016 i IDA. Det er femte gang siden 2004, at Assembly Voting afholder Repræsentantskabsvalget i IDA.

Publiceret d. 14 april 2016
Thumb jess

Ny salgschef i Assembly Voting

Vi er glade for at kunne præsentere vores nye salgschef Jess Louis Pedersen, der kommer med mere end 7 års erfaring fra afholdelse af valg i større danske foreninger og virksomheder.

Publiceret d. 11 marts 2016
Thumb hofor forbrugervalg

800.000 kan stemme til Danmarks største e-valg

Frem til d. 29. marts 2016 kan borgere og virksomheder i hovedstadsområdet vælge forbrugerrepræsentanter til HOFOR. Med 800.000 stemmeberettigede er det Danmarks største digitale valghandling.

Publiceret d. 3 marts 2016
Thumb medborgerskab 1

Opdatering til lokaldemokratiet

Der blæser nye vinde mange steder i det danske lokaldemokrati. Vi oplever en stigende interesse i kommuner, der ønsker at være ”tidligt ude” med borger- og brugerinddragelse, når der skal udvikles lokale løsninger. Det kan fx være ideer til udvikling af et lokalområde, udvikling af nye kulturtilbud eller efterspørgsel på løsninger til konkrete lokale problemer. Input fra aktive borgere betragtes i stigende grad som en vigtig ressource.

Publiceret d. 9 februar 2016
Thumb logo 1

Foreningsdemokrati 2.0 i Boldklubben Skjold

På en ekstraordinær generalforsamling i Boldklubben Skjold, onsdag d. 9. december 2015, blev det besluttet at indføre den hidtil mest omfattende digitalisering af et foreningsdemokrati i Danmark.

Publiceret d. 14 december 2015
Thumb nyhed hepp4 dk

Puls til flygtninge

Assembly Voting er teknisk leverandør af løsningen til Help4refugees.com, der er lanceret over weekenden.

Publiceret d. 14 september 2015
Thumb mixnet pic

Nyt valgsystem: Assembly Voting Mixnet

Det er ikke uden stolthed, at vi nu kan løfte sløret for, hvad vi har arbejdet intenst på de sidste mange måneder:

Publiceret d. 6 august 2015
Thumb fm

Assembly Voting på Folkemøde

Assembly Voting har været med på Folkemødet siden starten i 2011, og ser frem til endnu et spændende Folkemøde.

Publiceret d. 11 juni 2015
Thumb sk rmbillede 2015 06 05 kl. 10.49.04

100 år med folkeligt demokrati

Grundlovsændringen af 5. juni 1915 gjorde demokratiet i Danmark folkeligt. Indtil da havde retten til at vælge beslutningstagerne i Danmark været forbeholdt en eksklusiv gruppe af mandlige ejendomsbesiddere. Med ændringen af Grundloven, blev ”demos” udvidet til også at inkludere kvinder, lærlinge, tjenestefolk, m.fl., der hidtil havde været politisk umyndiggjort.

Publiceret d. 5 juni 2015
Thumb sk rmbillede 2015 04 14 kl. 15.02.18

Betatest af Nabobørsen.dk

Assembly Voting og BL har startet beta-test af Nabobørsen.dk, der skal gøre det let og sikkert at låne ting og tjenester mellem hinanden.

Publiceret d. 14 april 2015
Thumb dac huset udenfor  4

Er din kommune til stede der hvor borgerne er?

Digital borgerinvolvering er uundgåelig i et moderne demokrati og de gode erfaringer værd at dele.

Publiceret d. 7 april 2015
Thumb finsk flag

Finnish? We are just getting started

Assembly Voting er kommet godt i gang med valgløsninger i Finland. I samarbejde med Strålfors OY afholder vi i øjeblikket valg for 122.000 finske vælgere inden for træindustrien.

Publiceret d. 24 marts 2015
Thumb medarbejdervalg

En million vælgere ved forårets OK-afstemninger

Der forhandles overenskomster for op imod en million ansatte i kommuner, regioner og stat. Som altid er det vanskeligt at forudsige præcis, hvornår et forhandlingsresultat er på plads og klar til afstemning blandt de menige medlemmer.

Publiceret d. 12 februar 2015
Thumb nyt r thailland

Godt nytår!

Det er med store forventninger, at Assembly Voting byder 2015 velkommen. Vi arbejder til stadighed på at fremme demokratisk deltagelse og aktivt medborgerskab, og derfor ser vi meget frem til at vise verden, hvad vi har udviklet gennem de seneste mange måneder. Nedenfor er et udpluk af de vigtigste nye teknologier og aktiviteter.

Publiceret d. 5 januar 2015
Thumb img 2417

Borgerinvolvering: Byer for og med mennesker

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter afholder i dag konference, om hvordan de rette beslutningsprocesser kan sikre bedre og langtidsholdbare løsninger for byens mennesker. 

Publiceret d. 24 november 2014
Thumb img 3875

”Demokrati” - verdens bedste idé

”Demokrati” er blevet kåret til verdens bedste idé af Jyllands-Postens læsere foran idéer som ”frihed” og ”kærlighed”. I Assembly Voting arbejder vi hver dag med at styrke og forny rammerne for demokratiet i praksis, og vi kan kun give læserne ret.

Publiceret d. 17 november 2014
Thumb jacob  manchester

SOCITM 2014

Den danske ambassade i London har inviteret Assembly Voting til at deltage i en af Englands største konferencer for it-ansvarlige og beslutningstagere i lokale forvaltninger. 

Publiceret d. 21 oktober 2014
Thumb bygning og himmel besk ret medium

Den digitale revolution af beboerdemokratiet

”Plejer” har gennem mange år været den dominerende måde at afholde formelle møder og valghandlinger på i den almene boligsektor. I den selv samme periode er beboernes deltagelse faldet betragteligt. Det gælder både i forhold til antallet af beboerforslag, fremmøde ved afdelingsmøder og beboere der ønsker at stille op som bestyrelsesmedlemmer i lokale afdelinger.

Publiceret d. 18 august 2014
Thumb tag del

Kommunerne rykker på tagdel.dk

Hvad synes du er de vigtigste hensyn at tage, når der placeres vindmøller og solenergianlæg? Og hvad synes du, Egedals nye Sundhedspolitik skal fokusere på?

Publiceret d. 11 juli 2014

Orange feeling

Drømmenes by lever! Dream City er deltagernes eget brugerdrevne område på festivalen, hvor kun fantasien sætter grænser for aktiviteter, events og bygninger. Du kan besøge den på Roskilde Festival eller på den hjemmeside, vi har udviklet til festivalen:

Publiceret d. 2 juli 2014
Thumb logo folkem det2014 deltagende cmyk

Assembly Voting på Folkemødet 2014

Fremtidens beboerdemokrati er vores Folkemøde tema

Publiceret d. 11 juni 2014

Nye kollegaer søges

Aion ApS er med Assembly Voting produkterne Danmarks førende virksomhed i udvikling af IT-produkter og -services til demokratiske valgprocesser i kommuner, foreninger og virksomheder. Vi gennemfører langt de fleste lov- og vedtægtsbestemte elektroniske valg i Danmark på et marked i vækst, og har netop etableret os i London for at prøve kræfter med det gryende engelske marked for digitale valgprodukter.

Publiceret d. 14 maj 2014
Thumb freedigitalphotos.net skal krediteres   hybridvalg

Assembly Voting passerer 10 mio. vælgere

Med afholdelse af forårets mange OK-valg på det private arbejdsmarked har Assembly Voting passeret en milepæl i antallet af vælgere: 10 mio. vælgere har nu været igennem vores valgsystemer.

Publiceret d. 28 april 2014
Thumb uk flag

Nyt London-kontor

Assembly Voting har fået kontor i London og er allerede i gang med at etablere sig på det engelske marked for demokratisk infrastruktur.

Publiceret d. 25 april 2014
Thumb shutterstock 79666759   gratis billede til nyt rshilsen

Velkommen til Assembly Votings nye hjemmeside.

Skomagerens søn har langt om længe fået nye sko. :)

Publiceret d. 24 april 2014
Thumb shutterstock 104014736

Danmarksrekord: 96 kandidater til Integrationsrådsvalg

Integrationsrådsvalget i Frederiksberg Kommune er skudt i gang med et uhørt højt antal kandidater. Over 100 personer meldte sig ind i valgkampen, og 96 godkendte kandidater endte på stemmesedlen.

Publiceret d. 2 april 2014
Thumb ok logo net lille

OK 2014 afstemningerne er igang

I de kommende uger skal en halv million danskere stemme ja eller nej til de forhandlede overenskomstaftaler (OK 2014) på det private område.

Publiceret d. 21 marts 2014
Thumb tag del

TAGDEL.dk fylder 1 år

 For præcist et år siden gik TAGDEL.dk i luften. Siden starten har mere end 2600 borgere oprettet profiler på TAGDEL.dk sammen med 250 organisationer, repræsenteret ved kommuner, ministerier, interesseorganisationer, græsrodsbevægelser og virksomheder.

Publiceret d. 11 marts 2014
Thumb shutterstock 132016772

Den Nationale Sundhedsprofil: Assembly Voting som systemleverandør

Hvor sunde er vi? Er vi stressede? Drikker vi mere alkohol? Over 100 spørgsmål af privat karakter skulle udfyldes, da de 160.000 danskere deltog i Den Nationale Sundhedsprofil i 2013.

Publiceret d. 5 marts 2014
Thumb shutterstock 119270362

Nyt år - nye omgivelser

Aion - Assembly Voting er vokset ud af lokalerne på IT Universitetet, og er pr. 17. december 2013 flyttet til det indre København.

Publiceret d. 17 december 2013

God valgdag til alle

Vi håber på en høj valgdeltagelse og opbakning til det lokale demokrati i Danmark ved dagens Kommunal- og Regionsrådsvalg.

Publiceret d. 19 november 2013
Thumb  ldrer dsvalg kk

Næsten hver tredje ældre stemte elektronisk

Ved det netop afsluttede ældrerådsvalg havde borgerne i seks kommuner i år mulighed for at stemme elektronisk. Forsøget blev en stor succes med 13.000 stemmer afgivet over nettet.

Publiceret d. 15 november 2013
Thumb unge roskilde stemmer 2013

Kommunalvalg 2013: Debatten flytter stemmer blandt unge

I weekenden blev der afholdt ”Create for Change” arrangement for unge på Musicon i Roskilde, og Aion – Assembly Voting var med. Roskildes unge fik mulighed for at debattere kommunalpolitik med både Roskilde Kommunes Borgmester og en række unge kandidater fra forskellige partier.

Publiceret d. 11 november 2013

Debat om fremtidens digitale demokrati

Direktør Jacob Gyldenkærne var med i panelet da Dansk IGF 2013 den 26 september 2013 afholdt debat om digitalt demokrati - Hvorfor stemmer vi ikke allerede online?

Publiceret d. 27 september 2013

Anonym rådgivning til soldater og pårørende

Forsvaret har netop lanceret en digital rådgivningstjeneste til veteraner og deres pårørende. 

Publiceret d. 4 september 2013

Danmarks største E-valg

Der skal vælges forbrugerrepræsentanter til HOFORs 14 vand- og spildevandsselskaber i hovedstadsområdet. Mere end en million vælgere har mulighed for at stemme til valget, der gennemføres af Assembly Voting.

Publiceret d. 22 august 2013

Fokemødet 2013 - Medborgerskab 3.0

Aion - Assembly Voting  deltager for 3. år i træk på Folkemødet - Danmarks politiske festival. Vi har været med fra start, og vi glæder os til i år at lade folk gå på opdagelse i de nyeste muligheder inden for digitalt medborgerskab.

Publiceret d. 12 juni 2013
Thumb sk rmbillede 2014 04 29 kl. 15.48.54

TAGDEL.dk er i luften! Vi lancerede i går Danmarks nye sociale medie for medborgerskab

Vi er stolte over at kunne inviterer jer alle sammen ind på Danmarks nye sociale medie TAGDEL.dk

Publiceret d. 11 marts 2013
Thumb sk rmbillede 2014 04 29 kl. 16.00.47

Vi kan med glæde annoncere, at vi igen i år samarbejder med Roskilde Festival

Vi kan med glæde annoncere, at vi igen i år samarbejder med Roskilde Festival. Dream City er et publikumsdrevet område på Roskildes campingområde, hvor folk kan skabe oplevelser for alle gæster på Roskilde og bygge deres helt egne unikke lejre – folk kan, hvis de har lyst bygge deres helt eget Roskilde slot og inviterer på ridder turnering – kun fantasien sætter grænser.

Publiceret d. 20 februar 2013

Overenskomstforhandlinger er i fuld krig over hele landet

Overenskomstforhandlinger er i fuld krig over hele landet. Allerede nu er de første fagforeninger klar til at sende forhandlingsresultaterne til afstemning blandt deres medlemmer.

Publiceret d. 12 februar 2013
Thumb radio 24syv app

Skal stemmesedlen være digital? - Radiodebat om e-valg til nationale valg

Lige før jul var Jacob Gyldenkærne inviteret til debat I Radio24syv, med Niels Elgaard Larsen fra IT-politisk forening som meddebatør og Anders Kjærulff som vært . Høringssvar fra flere IT organisationer til lovforslaget, der vil gøre det muligt at indføre elektronisk afstemning til nationale fremmødevalg, havde sat gang i debatten. Da tiden var knap, nåede Jacob ikke at svar på de sidste pointer, Niels Elgaard Larsen fremførte. Du kan høre debatten her og læse en kort opfølgning på de uimodsagte argumenter. 

Publiceret d. 9 januar 2013
Thumb tagdel sk rm

Ny samarbejdspartner

Vi er glade for at kunne meddele, at Aion ApS har indgået samarbejde med KPH/TAG DEL om udvikling af de digitale løsninger til TAGDEL.dk.

Publiceret d. 16 november 2012
Thumb sk rmbillede 2014 04 29 kl. 16.12.20

Hørsholms Borgmester kårede vinderne af VALGET ER DIT

For andet år i træk har Assembly Votings demokratispil VALGET ER DIT skabt en fiktiv valgkamp for Hørsholm Kommunes 270 elever i 9. klasse.

Publiceret d. 12 november 2012

Danmarks største ældrerådsvalg foregår digitalt

Siden onsdag den 24. oktober kl. 09:00 har Københavns Kommunes borgere over 60 år kunnet stemme til Ældrerådsvalget.

Publiceret d. 25 oktober 2012

Danmarks første digitale afdelingsmøde afsluttet

Fredag den 21. september kl. 21:00 sluttede Danmarks første digitale afdelingsmøde, der er blevet afholdt, i Brohuset på Amager, i en almennyttig boligafdeling (3B og KAB).

Publiceret d. 29 september 2012

Danskerne vil gerne E-valg

En meningsmåling foretaget for Ugebrevet Mandag Morgen viser, at danskerne er klar til at stemme via internettet. Tre fjerdedele af befolkningen vil stemme via internettet, hvis det var muligt, og tilliden til digitale valghandlinger ligger på over 70 pct.

Publiceret d. 13 september 2012

Københavns seniorer går forrest med elektronisk valg

I Københavns Kommune får alle seniorer (60+) mulighed for at stemme elektronisk til efterårets Ældrerådsvalg.

Publiceret d. 4 september 2012
Thumb city arms

Dream City et camping-socialt eksperiment

Roskilde Festival 2012 lukkede søndag aften, og dermed er over en uge med musik, camping og fest overstået.

Publiceret d. 11 juli 2012

Danmarks første digitale afdelingsmøde i boligforening

Boligforeningen 3B har af ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter netop fået tilladelse til at gennemføre et forsøg med afholdelse af et digitalt afdelingsmøde i boligafdelingen Brohuset efteråret 2012.Tilladelsen omfatter dispensation fra kravet om, at afstemninger foregår blandt de fremmødte på afdelingsmødet, og at afstemninger i stedet foretages digitalt eller ved brevstemme.Ud over introduktionen af e-valg indeholder løsningen også en række deltagelsesfremmende værktøjer, der skal gøre beboerdemokratiet mere levende og inddragende

Publiceret d. 15 juni 2012

Formandsvalg hos Dansk Sygeplejeråd

Der er kampvalg om formandsposten i Dansk Sygeplejeråd, og medlemmerne skal vælge, hvilken af de 2 kandidater Grethe Christensen (nuværende Formand) og Helle Dircksen (Formand Kreds Sjælland), der skal bestride posten som Formand de næste 4 år.

Publiceret d. 23 maj 2012

E-valgs arrangement på Folkemødet 2012

Assembly Voting afholder et arrangement under titlen: ”E-valg i Danmark – Er det sikkert? på årets Folkemøde i Allinge på Bornholm.

Publiceret d. 7 maj 2012

Stor vælgertilslutning til elektronisk stemmeafgivelse

Mere end halvdelen af de vælgere der stemte, ved dette års overenskomstafstemninger, gjorde det elektronisk. Det er en historisk høj andel, og et klart signal om at vælgerne har stor tillid til elektroniske valghandlinger.

Publiceret d. 2 maj 2012

Assembly Voting til "Demokratidagen 2012" i Stockholm

Sveriges Kommuner og Landsting afholder onsdag d. 18. april 2012 ”Demokratidagen”. 400 deltagere, der bl.a. inkluderer repræsentanter fra Sveriges regering og EU Kommissionen, sætter fokus på demokratiets aktuelle tilstand og udviklingsmuligheder.

Publiceret d. 18 april 2012

Elektroniske valg skal afprøves i Danmark

Regeringen vil ændre valgloven, så kommunerne som forsøg ved kommende valg kan lade vælgerne stemme elektronisk.

Publiceret d. 16 april 2012

I medierne

Hver tredje ældre stemte elektronisk ved ældrerådsvalg, JydskeVestkysten

Hver tredje ældre stemte elektronisk ved ældrerådsvalg, Berlingske

Hver tredje ældre stemte elektronisk ved ældrerådsvalg, BT

Elektroniske valg en succes blandt ældre, KL.dk

Hver fjerde stemte digitalt til Ældrerådsvalg, JydskeVestkysten (PDF)

Elektronisk valg hitter, P4

Ældre vælger elektroniske stemmer, Jyllands Posten Aarhus

Ældre stemmer elektronisk, TV 2 Østjylland

Ældre vælger elektroniske stemmer, JP.dk

Ældre er blevet bedre til at stemme elektronisk, DR Østjylland

Vi er parate til at stemme på nettet, Ældresagen NU - oktober 2013 (PDF)

Enhedslisten forudser: Vi får forsøg med e-valg inden for nogle år, Version 2

Ældrerådene spørger: Elektronisk ældrerådsvalg – hvad vil det betyde for jeres ældreråd?. Danske Ældreråd - Nyhedsbrev s. 6

København indviede de digitale valgurner, dknyt

Københavnere kan stemme digitalt til ældrerådsvalg, KL

Københavnere kan stemme digitalt til ældrerådsvalg, Kristelig Dagblad

Københavnske pensionister skal stemme til ældrerådsvalg hjemme fra pc'en, Version2

Ældrerådsvalg bliver digitalt, dknyt.dk

Computerne som stemmeurne

Stem med pegefingeren, TV 2 Lorry

Kunden ved hvad kunden vil have - PULS og DREAM CITY, INFOLOG

Niendeklasser førte valgkamp, Ugebladet Hørsholm

Venstre vandt skolernes kommunalvalg, Frederiksborg Amtsavis

Sådan vil de unge sammensætte folketinget, DR Nyheder

Første valg - næsten uden - stemmeseddel, Berlingske Tidende

I lære som folketingsvælger, dinBy

Valgkort: Besværligt eller en god tradition?, Ekstrabladet

Elevernes Folketingsvalg, TV2 Øst

Skoleelever stemmer også, TV2Fyn

Stem på en chip: Kan RFID erstatte blyantkrydset?, Version2

Sådan kan du stemme digitalt til næste valg, Computerworld

Folkeskoleelever stemmer, TV2 Lorry

Danskere kan stemme elektronisk, Jyllandsposten

Sådan testes e-stemmer ved folketingsvalget, Computerworld

Rollespil skal lære unge at deltage i demokratiet, Kristeligt Dagblad

Det er nemt og sikkert, Frederiksbergbladet

Fiktivt valg på Katedralskolen, Roskilde Avisen

Vi nærmer os digital afstemning, Kristeligt Dagblad

Fem fingertryk for demokratiet, Roskilde Avisen

Blyanten skal kyles ud af stemmeboksen, Politiken

Er du til røde faner eller røde bøffer, Ingeniøren

Digitalt valg i Århus - lige så sikkert som netbank, Version 2

Unge stemmer i kommunerne, DUF Fokus

Kommunalvalg, Folkeskolen

De glemte ressourcer, Kronik

Fornyelse af demokratiet, Kronik

Teknologi i valglokalet, Kronik